RC Auta Vizovice o.s.
Pravidla
Soutěže
Články

Jiří Šimek © 2007

30.11.2008 - druhý závod ve Valašském království

Hned druhý den po odjetí Moravsko-slovenského poháru se jelo již druhé letošní ZVK-áčko a to pouze tři kategorie 1:18, do kterých se prezentovalo celkem 28 závodníků. Po dlouhé době jsem se rozhodl „nasadit“ velký koberec (20x9 metrů), sice s velkými obavami, ale na přání závodníků (slíbili, že mi nebudou nadávat, když bude hrbatý).

Každý kdo přijel závodit, byl překvapený, že koberec je rovný, že auta na něm neodskakují. Takže ten, kdo si bude chtít parádně zajezdit, může přijet. Další závod je naplánovaný na neděli 14.prosince. Došlo ke změně termínu ze soboty na neděli, neboť v sobotu by se konaly tři závody – Brno, Vizovice, Ostrava.

Nejvíce obsazená byla kategorie Open – 17 závodníků. S převahou 8 kol za 30 minut jízdy zvítězil Karel Kratochvíl z Havířova. Za ním to bylo opravdu nahuštěné. Žádný závodník nedal nikomu ani centimetr dráhy zadarmo. Výsledková listina je k nahlédnutí na www.rcvizovice.wz.cz.

1. Kratochvíl Karel 138 kol
2. Rajdus Tomáš 130 kol
3. Pecuch Roman 129 kol

Druhá kategorie – 4 články/300 motor byla taktéž slušně obsazená. Hlavně těmi staršími, co už moc nestíhají.

1. Soukup Petr 121 kol
2. Hrabec Jiří 116 kol
3. Havlík Roman 116 kol

Nejsledovanější kategorií byla 1:18 5čl/180motor. Tam nás jelo celkem 6. Čtyři žáci, z toho dva nováčci, dva mladí tygři, já a otec Staňa Ptáček. Já syrové, nezformované baterky, nezajetý motor. Všech šest nás jelo podvozky 2WD a v tom spočívalo kouzlo této kategorie. Jaká to byla bitva, se musíte podívat do výsledkové listiny.

1. Stodola Fanán 103 kol
2. Hrbáček Ondřej 102 kol
3. Ptáček Jan 101 kol

Časomíra „Ouda“ nám počítala na sto procent.

Závod končil zhruba ve čtyři odpoledne, byla taky tombola, přečetly se výsledky a všichni se rozjížděli spokojeni domů.

Další závod – třetí díl seriálu ZVK – V. ročník se jede v neděli 14.12. Místo tomboly budou v ceně startovného „utopenci“, divočáka jsme zatím žádného „neulapili“!

Elektronické přihlášky do závodu jsou již spuštěny a jsou nutností.

Pro Vás čtenáře mám ještě jedno upozornění ohledně reportu z prvního závodu ZVK. Ten se „jaksi – kdesi“ zatoulal, ale máte ho na našich stránkách v sekci ZVK 08/09.

Tak čau na závodech s utopenci!

Fanán Stodola