RC Auta Vizovice o.s.
Pravidla
Soutěže
Články

Jiří Šimek © 2007

První závod V.ročníku Závodů ve Valašském království je za námi!

Už v registraci na závody bylo vidět, že účast závodníků bude vysoká, tři kategorie 1:18 a po jedné kategorii v 1:24 a 1:28 MiniZ. Tři závodníci ve 1:24 „Lord“ a 11 závodníků v MiniZetkách. Z těchto 11 bylo 8 nových začínajících závodníků z Bystřice p.Hostýnem, tam se totiž zdárně rozmáhá tato malá, finančně nenáročná kategorie. Po odjetí dvou rozjížděk a jedné finálovky závody vzdali a odjeli.

Další tři finálovky jsme my tři odjeli se dvacetčtverkami. Musím podotknout, že my tři jsme jeli MiniZetka z Racers série v kategorii standart a to bez jakýchkoliv problémů! Zvítězil Pavel Rajdus, který jel perfektně. Za ním jsem skončil já – Fanán. Jezdil jsem v pohodě a za mnou skončil Jarda Janošek ze Zubří, kterému to jaksi nejelo. Nakonec mu shořel motor a do poslední finálovky již nenastoupil.

1.místo Rajdus Pavel 88 kol
2.místo Stodola Fanán 76 kol
3.místo Janošek Jar. 58 kol

Ve dvacetčtverkách byly jinší boje. Tam se jely vesměs motory řady 180 a všichni tři závodníci si ladili podvozky na nadcházející Moravsko-slovenský pohár za čtrnáct dní. Poslední dvě finálovky odjel Zd.Janoš kategorii Škoda 130 RS. Jak jezdí Minizetka a 1:24 a Š 130RS si můžete porovnat ve výsl. listině 1.závodu ZVK na vizovských stránkách. Opravdu toto je pohodové jezdění.

Jinak to bylo v 1:18. Začnu žáky. Ti jezdí 2WD podvozek, motor 180 a 5 článků. Celkem se přihlásili 2 + 1senior,ze dvou žáků – jeden nováček, druhý ostřílený Honza Ptáček a třetí jeho otec.

A zde jsou výsledky všech našich nadějí:

1. místo Ptáček Honza, Alcedo Vsetín 136 kol
2. místo Ptáček Stanislav, Alcedo Vsetín 116 kol
3. místo Koutný Vladimír, Alcedo Vsetín 107 kol

Další kategorie 1:18 2WD 4články/300motor v podstatě toto jsou dvoukolky Robitronic a nebo X-ray bez předního náhonu! Tato kategorie je v Pozděchově oblíbená hlavně ze dvou důvodů. Není rychlá jako 1:18 Open a řídit dvoukolku je „kus umění“. A v neposlední řadě je tato kategorie oblíbená u těch starších, včetně mě. Výsledky taky napovídají, že je tato kategorie vyrovnaná.

l. místo Soukup Petr 164 kol
2.místo Hrabec Jiří 160 kol
3.místo Havlík Roman 155 kol

Vypsaná kategorie 1:18 Open mě překvapila množstvím přihlášených závodníků a to závodníků ze vzdálenějších míst. Je jasné, že Zváčko přitahuje, že sem jezdí kvalitní závodníci! S přehledem vyhrál Karel Kratochvíl z Havířova, najel 192 kol za 30 minut.

2.místo Rajdus Pavel, 3.místo Brodský Tomáš, 4.místo Schiller Pavel – najeli shodně 182 kol, rozdíl 13,69 sekundy již svědčí o naprosté vyrovnanosti těchto závodníků.

Na pátém místě Schiller Marek – žák – jede za Vizovice a zkoušel střídavý systém – 174 kol.
6.místo Pecuch Roman JKcars team Skřipov 171 – slušný výkon
7.místo Hybler Tony ARC Slavkov – 164 kol
8.místo Kratochvíl Martin žák jezdící za Vizovice – 163 kol
9.místo Stodola Fanánek, Vizovice – 161 kol
10.místo Sekula Petr – Seki-motorsport 160 kol.

Na další desítku se podívejte do výsledkové listiny. I tady se rýsuje další silná a hlavně vyrovnaná skupina závodníků. Samozřejmě že i v té druhé desítce jsou dobří závodníci. Chce to jenom jezdit a jezdit, občas to chce lehčí převody pro větší pohodu při ježdění!

Co dodat na závěr prvního závodu?

Začátek závodu sice trochu opožděný, ale nakonec se to všechno v pořádku zvládlo a po 17 hodině bylo i po závěrečné tombole a vyhlášení výsledků. K tomu všemu dopomohla i moje žena, která i tento nápor zvládla, jak já říkám bez ztráty kytičky. Druhý den udělala výsledkovky na internet. V úterý spustila přihlašování na další závody. Co se týká závodů v Pozděchově je prostě nepostradatelná a bez ní si asi nikdo nedovede závody u nás představit!!

Časomíra nám počítala již na 100% i s veškerým komfortem. Jakmile bude trošičku času, tak Vás s ní seznámím. Kdo časomíru „Ouda“ má, tak se máte na co těšit.

Termín 3.ZVK je nutno posunout na neděli 14.12., protože by se jely jen na Moravě tři závody osmnáctek v jeden den a účast by byla slabá na všech.

Fotky a nějaké to video naleznete na www.theHipish.cz a u Petra Sekuly na Rckoužek Zlín.

Tak ahoj na příštích závodech!

Fanán